Пожежа у дитячому таборі “Вікторія”: інспектору ДСНС оголосили підозру

Пожежа у дитячому таборі “Вікторія”: інспектору ДСНС оголосили підозру

Укрінформ
Слідчі прокуратури Одеської області оголосили про підозру в службовій недбалості провідному інспектору Київського райвідділу Головного управління ДСНС в Одеській області у справі про пожежу у дитячому таборі "Вікторія", яка призвела до смерті трьох дітей.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облпрокуратури.

"Досудовим слідством установлено, що посадовець ДСНС неодноразово виявляв упродовж 2016-2017 років порушення пожежної безпеки у дитячому закладі "Вікторія", складав акти, приписи про усунення порушень та протоколи про адміністративне правопорушення. Однак через недбале ставлення до своїх обов'язків не вжив заходів для підготовки матеріалів позову до адміністративного суду щодо повного або часткового зупинення діяльності табору, що призвело до пожежі та загибелі трьох дітей", - сказали в прокуратурі.

За клопотанням прокуратури суд відсторонив службовця від посади. Триває розслідування за ознаками ч. 2 ст. 367 (неналежне виконання посадовцем своїх службових обов'язків, якщо це заподіяло тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Пожежа у таборі "Вікторія": затриманий екс-директор оголосив голодування

Крім того, за результатами перевірки облуправлінням ДСНС в області внесено позов до окружного адмінсуду про повне зупинення роботи комунального закладу з урахуванням виявлених порушень пожежної та техногенної безпеки.

У прокуратурі уточнили, що Приморський райсуд Одеси задовольнив клопотання слідчих та обмежив граничний термін для ознайомлення адвокатів екс-директора "Вікторії" та інших учасників судового процесу з матеріалами кримінального провадження у справі "Вікторії" до 26 лютого поточного року.

Як повідомлялося, у ніч проти 16 вересня 2017 року сталася пожежа в одному з корпусів муніципального оздоровчо-спортивного табору "Вікторія", в якому було 42 дитини. Троє дітей загинули, ще двоє дістали травми.

12 січня Приморський райсуд Одеси задовольнив клопотання облпрокуратури щодо продовження терміну арешту екс-директора табору "Вікторія" Петроса Саркісяна на період ознайомлення учасників судового процесу з 85 томами справи. Це клопотання обумовлене необхідністю надання часу сторонам процесу на ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками ч. 2 ст. 270 (порушення правил пожежної безпеки, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-