В Одесі затримали банду викрадачів людей

В Одесі затримали банду викрадачів людей

Фото
Укрінформ
Співробітники поліції затримали в Одесі чотирьох із шести членів етнічної організованої злочинної групи, що займалася викраденням людей заради великих викупів від родичів жертв.

Про це повідомляє керівник Одеського главку Нацполіції Дмитро Головін на своїй сторінці у Facebook

"Завдяки скоординованим зусиллям департаменту карного розшуку і поліцейських семи регіонів затримано злочинну групу викрадачів людей. Етнічне угруповання «спеціалізувалося» на зухвалих викраденнях заради одержання викупу від родичів жертв. Запити цих «заїжджих туристів» починалися від сотні тисяч доларів", - зазначив генерал Головін, проілюструвавши повідомлення світлинами.

За його словами, повідомлення до поліції про зникнення одного з одеситів надійшло в листопаді минулого року, а пізніше родичам зателефонував один з викрадачів, що назвав суму викупу - 200 тисяч доларів. У результаті спільних дій підрозділів поліції було встановлено особи шістьох безпосередніх викрадачів.

"Наразі чотирьох з них затримано, двоє - ще в розшуку", - додав Головін.

Слідчо-оперативна група здійснила протягом останніх днів 30 обшуків з участю бійців КОРД. Вилучено арсенал зброї: пістолети, рушниці, кулемет, автомат, гранати, ножі та багато цікавих і небезпечних речей.

Читайте також: Суд відправив за грати банду колишніх бойовиків "ДНР"

Шести злочинцям оголошено підозру в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Чотирьом затриманим суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту терміном на 60 діб - без права внесення застави.

Фото: Національна поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-