Аграрії на знак протесту перекривали дороги в п'яти областях

Аграрії на знак протесту перекривали дороги в п'яти областях

Фото
Укрінформ
У кількох регіонах України сільгоспвиробники перекривали автошляхи на знак протесту проти змін до Податкового кодексу.

На Полтавщині перекриття відбувалося біля селища Чутове на трасі Київ-Харків, повідомляє прес-служба обласної поліції.

"Сьогодні, у період часу з 10.30 до 11.30, у районі стаціонарного посту поліції біля смт. Чутове, розташованого на автомобільній дорозі Київ – Харків – Довжанський, близько ста осіб проводили акцію та періодично безперервно ходили пішохідним переходом. Мета проведення – зміни до податкового законодавства України", - йдеться у повідомленні.

Аналогічні заходи пройшли у Черкаській (поблизу Умані), Херсонській (село Козацьке), Чернігівській (київська траса, біля села Кіпті) та Одеській (село Кирнички на трасі Одеса-Рені) областях.

Читайте також: Цьогоріч посівна коштуватиме на 23% більше, ніж торік - експерти

Організатор акції - Громадська спілка «Всеукраїнська аграрна рада» (ВАР), яка раніше анонсувала проведення протестних заходів у Кіровоградській, Черкаській, Херсонській, Чернігівській, Вінницькій, Одеській, Рівненській, Хмельницькій та Полтавській областях, стверджує, що "на такий радикальний крок сільгоспвиробників підштовхнула несправедлива податкова політика влади". Зазначають, що згідно зі змінами до Податкового кодексу, Верховна Рада відмінила відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку. У ВАР вважають, що ця норма шкодить малим та середнім сільгоспвиробникам і може спричинити їм збитки у понад 6 млрд грн.

За повідомленням прес-служби ВАР, аграрії вимагають від Верховної Ради підтримати законопроект №7403-2, яким пропонується зберегти експортне відшкодування ПДВ для олійних. Якщо народні обранці не підтримають дану законодавчу ініціативу, акції протесту будуть повторюватись та набувати більших масштабів. Наступне перекриття доріг заплановане на 20 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-