Суд дав реальні терміни трьом

Суд дав реальні терміни трьом "харківським партизанам"

Укрінформ
Жовтневий райсуд Харкова частково підтримав позицію прокуратури Харківської області і визнав винними трьох чоловіків, відомих як "харківські партизани".

Їх звинувачували в серії терористичних актів на території Харкова та області в період з 2014 по 2015 роки і незаконному поводженні зі зброєю.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат, він же потерпілий Олег Головков.

"Прокурор спочатку зажадав по сукупності злочинів призначити покарання обвинуваченим 38-річному Сергію Веселову і 36-річному В'ячеславу Євтухову у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. При цьому обвинувачені не визнали свою провину, а їх адвокати вимагали виправдувального вироку. Що стосується третього обвинуваченого - 28-річного Дмитра Волошка - то, на думку суду, він визнав провину в повному об'ємі і розкаявся, що є пом'якшувальною обставиною", - зазначив Головков.

В результаті, за його словами, суддівська колегія засудила Веселова та Євтухова до 11 років позбавлення волі кожного і з конфіскацією майна, а Волошка - до 6 років з конфіскацією майна.

"Частину терміну зарахують за "законом Савченко" - з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі. В результаті, двом обвинуваченим залежно від вироку загрожує 6 років і 1 місяць ізоляції, третьому - 1 рік і 1 місяць", - додав Головков.

За його словами, суд виправдав трьох підсудних по частині незаконного поводження з вогнепальною зброєю у зв'язку з визнанням неприпустимими доказів, отриманих через порушення закону.

"В той же час, винні компенсують матеріальний збиток потерпілим - від 150 тис. грн - до 320 тис. грн", - пояснив Головков.

Читайте також: Парубій заявляє про загрозу атак на Раду

Як стало відомо, засуджені мають намір оскаржити вироки, вони відхрестилися від "харківських партизан".

Між тим, "харківські партизани" свої теракти не лише здійснювали, але ще і знімали на відео. Про це йде мова у звинувачувальному акті. А на YouTube користувач з ніком "Харківський партизан" свого часу виклав відеозвіт про вчинені теракти.

Що стосується суті звинувачень, як повідомляв раніше Укрінформ, трьом членам групи так званих харківських партизан ставиться за провину обстріл Орджоникидзевського і Фрунзенського районних комісаріатів Харкова (вересень 2014), терористичні акти на залізничних станціях "Залютино" (жовтень 2014), "Шебелинка" (січень 2015) і "Новожаново" (березень 2015), обстріл з вогнемета офісу приватної юридичної установи, де волонтери збирали допомогу для бійців АТО (вересень 2014) і ТОВ "Харківрегіонгаз" (січень 2015). Зловмисникам інкримінується спроба терористичного акту на території нафтової бази (жовтень 2014), де лише завдяки щасливому випадку не спрацювали два РПГ-22.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-