Зайцева про смертельну ДТП у Харкові: Знала, що не зможу загальмувати

Зайцева про смертельну ДТП у Харкові: Знала, що не зможу загальмувати

Укрінформ
Сьогодні в Київському райсуді Харкова на засідання у справі про резонансну ДТП допитували обвинувачених - Олену Зайцеву і Геннадія Дронова.

Дронов заявив, що дасть свідчення суду лише після допиту свідків.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

Підсудні - 20-річна Зайцева, водій автомобіля Lexus, і 49-річний водій Volkswagen Touareg Дронов перебували на лаві за скляною перегородкою.

Першою допитали Зайцеву. Вона попросила пробачення у потерпілих і родичів загиблих і сказала, що повністю визнає свою провину.

За її словами, в той момент, коли вона наближалася до перехрестя, на світлофорі блимало зелене світло, яке переходило у жовте. Вона стверджувала, що перегонів перед ДТП не було. Про швидкість в момент ДТП сказала: "Не пам'ятаю". Про сигнали світлофора: "Точно не пам'ятаю, зелений почав перемикатися на жовтий. Знала, що не зможу загальмувати і поїхала прямо. Автомобіль Дронова побачила в момент переключення світлофора на жовтий".

З приводу її колишніх порушень на дорозі визнала, що "було 6 адміністративних правопорушень через паркування". Перед ДТП вона була з подругою в кафе: "Не вживала спиртне. Наркотики не вживала. За день до цього - таблетка пенталгіну у зв'язку з головними болями як наслідком травми".

Зайцева також повністю визнала цивільні позови потерпілих про відшкодування збитків і пообіцяла після відбуття покарання надавати їм допомогу.

Суд перейшов до допиту Дронова. Він приніс співчуття сім'ям потерпілих, однак слів каяття не прозвучало. За словами Дронова, він дасть свідчення суду лише після допиту свідків. Поки що він посилається на ст. 63 Конституції України про право не давати свідчень проти себе.

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: постраждали хочуть повернути Зайцевої "допомога"

Як вважає адвокат одного з потерпілих Олени Цимбалистенко, посилання на ст. 63 Конституції зумовлене необхідністю адвоката Дронова уточнити лінію захисту і відкоригувати її після допиту свідків.

Прокурор попросив у суду тиждень для виклику свідків ДТП.

На сьогодні допит обвинувачених закінчений.

Наступне засідання суду - 21 березня, о 14:00.

Як повідомляв Укрінформ, 6 березня Київський райсуд Харкова закінчив допит чергових шести потерпілих з дванадцяти, а також свідка - пасажирку автомобіля Lexus. Потерпілі розповіли, що не пам'ятають моменту ДТП, оскільки отримали серйозні травми. Що стосується матеріальної допомоги від сім'ї Зайцевої, то одні сказали, що хотіли відмовитися, оскільки чекали не грошей (ред. - по 50 тис. кожному), а якісної медичної допомоги. Деякі потерпілі, за їх словами, не повірили в щиросерде розкаяння Зайцевої, і ніяких грошей їм не пропонували".

Водночас, свідок - подруга Зайцевої Марина Ковальова розповіла, що машина їхала зі швидкістю 70-75 км/год, і Зайцева сигналила Дронову, "але той не реагував". Свідок також отримала травми, говорить, що сім'я Зайцевої їй допомагала, а Дронов - ні.

1 березня, повідомляв раніше Укрінформ, у Київському райсуді допитали 6 потерпілих з 12-ти, одна з них - Ганна Комар свідчила в режимі відеоконференції з Кременчука.

27 лютого в Київському райсуді Харкова оголошено обвинувальний акт по суті справи про ДТП на Сумській 18 жовтня 2017 року, де на місці загинуло 5 осіб і ще шестеро госпіталізовано, причому одна постраждала померла в лікарні. За результатами розслідування обидва фігуранти - Зайцева і Дронов - порушили правила дорожнього руху, що призвело до загибелі людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-