У Запоріжжі відкрили пам’ятник Шевченку біля театру юного глядача

У Запоріжжі відкрили пам’ятник Шевченку біля театру юного глядача

Укрінформ
У центрі Запоріжжя з нагоди 204-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка урочисто відкрили новий пам’ятник Кобзареві.

Пам’ятник-бюст встановили біля Запорізького академічного обласного театру юного глядача, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Присутній на урочистому відкритті народний депутат Ігор Артюшенко наголосив на величезному внеску Шевченка у формування української нації.

«Згадуючи вірші Тараса Григоровича Шевченка, я усвідомлюю, наскільки великий внесок він зробив у формування української нації, розбудову Української держави. Адже те, що написано ще півтора століття тому, актуально і зараз. У своїх творах Кобзар змалював, яким має бути український народ і якою має бути наша держава. Також він ще тоді чітко окреслив, хто є нашими ворогами», - наголосив Артюшенко.

Читайте також: У Запоріжжі провели мітинг до дня народження Тараса Шевченка

На урочистому відкритті нового пам’ятника Кобзарю були присутні представники громадськості, органів влади та місцевого самоврядування та представники Української православної церкви Київського патріархату та Харківсько-Запорізької дієцезії Римо-католицької церкви, що освятили пам’ятник та відзначили важливу місію, яку виконав Шевченко в історії України.

Фото: artyushenko.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-