Голова Чернівецької ОДА назвав обшуки у своєї доньки зведенням рахунків

Голова Чернівецької ОДА назвав обшуки у своєї доньки зведенням рахунків

Укрінформ
Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук підтвердив обшуки правоохоронців  на фірмах та в квартирі, що належать його доньці.

Він вважає це зведенням рахунків з ним через те, що відправив у відповідні міністерства та НАБУ звернення від громадських організацій, в яких ішлося про вчинення  службових злочинів керівником Управління захисту економіки в Чернівецькій області Департаменту захисту економіки НП України Іваном Тичиною та начальником Чернівецької митниці ДФС Миколою Салагором. 

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА

«Не виключаю, що відправлені матеріали могли послужити причиною так званих «дзеркальних заходів» у вигляді обшуку в моєї доньки. Тим паче, що обшуки проводило Управління захисту економіки у Тернопільській області, мабуть, колеги вирішили заступитися за своїх», - заявив Фищук.

У зверненні  громадських організацій  ішлося про вчинення злочинів у сфері службової діяльності  Тичиною та  Салагором, передбачених Кримінальним кодексом України ст. 364 (зловживання владою та службовим становищем), 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), 367 (службова недбалість).

Начальник управління захисту економіки в Чернівецькій області Департаменту захисту економіки Нацполіції Іван Тичина  раніше очолював аналогічний підрозділ в Луганській області.

Читайте також: НАЗК передало до поліції матеріали щодо директора "Укрвакцини"

Як стверджують активісти чернівецького осередку ГО «Стоп корупція»,  менше ніж за рік роботи на посаді Тичини його дружина  стала власницею одразу восьми земельних ділянок в селі Мигово Вижницького району. Земля дісталась їй  майже за безцінь. Згідно з наявними у редакції договорами купівлі-продажу, ділянка площею 0,09 га дісталась за 10 тисяч гривень, а площею 0,198 га за 18 тисяч. Жінка також  придбала  земельну ділянку з будинком в елітному районі під Чернівцями. Власниками елітних ділянок начебто стали і заступники Тичини. 

І хоча ці дані були оприлюднені в ЗМІ ще 2 лютого, майже місяць прокуратура жодним чином на них не реагувала. Лише після численних листів активістів 3 березня прокуратура Чернівецької області відповіла, що “за заявами щодо неправомірних дій  начальника УЗЕ  в Чернівецькій області Департаменту захисту економіки НП України Івана Тичини  внесено  відомості  до  Єдиного реєстру досудових рішень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених статтею 364 ККУ (Зловживання владою або службовим становищем) та ст. 366-1 (Декларування недостовірної інформації)”. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-