На Вінниччині за два тижні затримали 28 нелегальних мігрантів

На Вінниччині за два тижні затримали 28 нелегальних мігрантів

Укрінформ
На Вінниччині за два тижні проведення операції «Мігрант» правоохоронці затримали 28 осіб, які незаконно перебували на території країни.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

«Працівники поліції перевіряли громадські місця, місця великого скупчення людей – вокзали, ринки, магазини, навчальні заклади, гуртожитки, готелі. З 28 виявлених правоохоронцями нелегальних мігрантів по 26 прийнято рішення про їх примусове повернення в країну походження, 1 – про примусове видворення", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Польщі для українських заробітчан відкрили "гарячу лінію”

Зазначається, що загалом поліцейськими виявлено 114 порушників законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. На них складені 79 адміністративних протоколів за ст. 203 КУпАП (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України), 34 протоколи за ст. 205 КУпАП (Невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства) та 1 – за ст. 204 КУпАП (порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів.

Читайте також: У Києві виявили нічний цех з виробництва шаурми, де працювали і жили нелегали

Операція «Мігрант» нa Вінниччині триває з 5 лютого. П’ятнaдцять днів тривaв її підготовчий етaп, a з 21 лютого поліцейські спільно зі співробітникaми мігрaційної та прикордонної служби розпочaли прaктичні зaходи. Метою профілактичного відпрацювання є контроль за виконанням законодавства в міграційній сфері, виявлення фактів незаконного перебування на території області іноземців або осіб без громадянства, а також попередження інших правопорушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-