Залишеного в Чернівцях хлопчика охрестили і назвали Ярославом Мудрим

Залишеного в Чернівцях хлопчика охрестили і назвали Ярославом Мудрим

Укрінформ
У Сторожинецькому пологовому будинку охрестили малюка, якого матір залишила у "Віконечку життя". За документами маленький записаний як "Ярослав Мудрий".

Про це повідомляє інформаційне агентство АСС
“Хрещеними малюка стали породіллі, яких мають виписувати із пологового будинку. За документами маленький буде записаний як "Ярослав Мудрий", - йдеться в повідомленні.
За словами завідувачки пологового відділення Сторожинецької ЦРЛ, акушера-гінеколога Валентини Манчуленко-Мельничук, хлопчика хрестили 5 березня, а цей день за церковним календарем вважається днем Ярослава Мудрого. 
“Сподіваємося, що хлопчик буде мудрим і в нього усе добре складеться у житті”, - додала Манчуленко-Мельничук.
Саме вона в соцмережі Facebook першою повідомила про знахідку дитинки,  яка сталася 3 березня.
“Сьогодні близько 12.30 у "Віконечку життя" Сторожинецького пологового будинку знайшли маленького хлопчика віком приблизно 4-5 діб, який спокійно спав, посопуючи курносим носиком. Хлопчик доглянутий, у гарному новому дорогому одязі з дорогою косметикою для новонароджених та цілим набором дитячих речей. Хлопчику! Тобі подарували життя! Щасливої долі тобі!” - написала  акушер-гінеколог. 
Вже сьогодні є багато бажаючих усиновити дитину.
Проте, за словами лікаря, якщо біологічна мати одумається, то протягом 2 місяців може забрати сина, довівши своє материнство. Вона переконана, що жінку змусила піти на такий крок дуже велика біда. 
“Я думаю, що не можна засуджувати цю жінку. Адже вона могла зробити аборт, навіть могла десь викинути цю дитину. А вона подарувала їй другий раз життя тим, що принесла у "Віконечко життя", віддала в руки лікарів і дала можливість усиновити”, - підкреслила Манчуленко-Мельничук.
У Чернівцях вже був випадок, коли мати залишила дитину біля церкви, а через кілька днів повернулася за нею зі своєю матір'ю. 
"Віконечко життя" в Черівцях відкрили в 2015 році. Це  спеціально оснащений бокс на задньому дворі біля запасного входу у пологове відділення, куди може зайти жінка і покласти дитину в  колиску, оснащену сигналізацією. За дитиною одразу виходить працівник пологового будинку. Профінансували створення віконечка місцеві церква та підприємці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-