У Вінниці протестують проти знесення наметового містечка під Радою

У Вінниці протестують проти знесення наметового містечка під Радою

Фото
Укрінформ
У Вінниці громадські активісти, волонтери та ветерани АТО проводять мітинг протесту проти силового демонтажу наметового містечка під Верховною Радою.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми прийшли сюди на знак протесту проти тих способів, силових методів, які застосувала влада під час розгону наметового містечка біля Верховної Ради. Вважаємо, що відбувся замах на свободу і порушено наші конституційні права на мирні протести. Вважаємо, що після Революції Гідності такі речі неприпустимі", - повідомив учасник мітингу – волонтер Олег Новіков.

За його словами, акція протесту не має конкретних організаторів,  її учасники домовилися зібратися під стінами ОДА у соціальних мережах.

Наразі під адмінбудівлею зібралися близько 100 осіб, серед яких громадські активісти, волонтери та окремі ветерани АТО, здебільшого люди літнього віку.  Вони тримають плакати з критичними гаслами на адресу виконавчої влади, зокрема, вимагають відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Учасники акції запевняють, що вона триватиме кілька годин. Упродовж мітингу вони мають намір улаштувати перфоманс  - відтворити сцену з затриманням  учасників АТО, яких силовики поставили на сніг навколішки. А також заявляють про намір зустрітися з головою ОДА, аби з’ясувати ставлення місцевої влади до силового демонтажу наметового містечка під ВР.

Як повідомляло агентство, 3 березня на підставі ухвали суду поліція проводила слідчі дії на території наметового містечка по вул. Грушевського біля парламенту. Як зазначили в поліції, процесуальні дії проведено в рамках кримінальних проваджень, які розслідуються слідчими столичної поліції. Саме на їхню вимогу і був забезпечений доступ правоохоронців на територію наметового містечка.

Водночас за опір поліції було затримано понад 100 осіб. Постраждали 6 мітингувальників та 4 поліцейських і щонайменше троє журналістів - Сергій Нужненко (Радіо Свобода), Богдан Кутєпов (Hromadske) та Владислав Красінський (Insider).

Крім того, за даними поліції, під час слідчих дій на території наметового містечка під Верховною Радою вилучено 9 гранат РГД-5, запали, «коктейлі Молотова» та 5 димових мін.

Перші намети біля парламенту встановили 17 жовтня, під час акції на підтримку так званої Великої політичної реформи.

Фото: vn.20minut.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-