У Вінниці провели унікальну операцію на серці

У Вінниці провели унікальну операцію на серці

Укрінформ
У Вінницькому кардіоцентрі в п’ятницю, 2 березня, вперше провели унікальну операцію на серці за методикою професора Феррацці, спрямовану на боротьбу із синдромом раптової серцевої смерті.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила завідувач прес-центру Вінницького обласного Центру здоров'я Олена Шмигельська.

«У Вінницькому кардіоцентрі успішно проведена унікальна кардіохірургічна операція при гіпертрофічній кардіоміопатії. Дана операція по методиці професора Феррацці (Монца, Італія) направлена на боротьбу зі синдромом раптової серцевої смерті. Вона проводиться в умовах штучного кровообігу та є золотим стандартом лікування пацієнтів із важкими та рефрактерними до медикаментозної терапії симптомами захворювання», - розповіла Шмигельська.

Читайте також: Смерть дитини на Сумщині не пов'язана з болгарською вакциною - МОЗ

За її словами, група фахівців на чолі із заступником директора Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова Костянтином Руденком та Вінницького кардіоцентру сьогодні планують провести ще одну таку ж операцію. Столичні фахівці допомагали колегам з регіону опанувати методику таких операцій, аби вони проводилися в обласних кардіоцентрах регулярно.

Зазначена операція вважається сучасним ефективним методом лікування гіпертрофічної кардіоміопатії. Досі в Україні такі оперативні втручання виконувались лише в Експертному центрі лікування хворих з ГКМП м. Києва, що функціонує на базі НІССХ ім. Амосова.

Фото: vin.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-