Смерть дитини на Сумщині не пов'язана з болгарською вакциною - МОЗ

Смерть дитини на Сумщині не пов'язана з болгарською вакциною - МОЗ

Укрінформ
Регіональна група оперативного реагування встановила, що смерть немовляти у Сумській області не пов'язана з вакцинацією, тож Держлікслужба має скасувати розпорядження про тимчасову заборону вакцини БЦЖ.

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я.

"Сьогодні регіональна група оперативного реагування на несприятливу подію після імунізації надала результати розслідування смерті дитини у Сумській області. Висновки підтверджують, що смерть дитини не пов’язана з щепленням проти туберкульозу", - йдеться у повідомленні.

У висновку, зокрема, зазначається, що в один день із померлим немовлям у цьому ж закладі охорони здоров'я з того самого флакона було щеплено ще 10 дітей, і у цих випадках у період після введення вакцини скарги відсутні.

"У зв’язку з цим Держлікслужба має відкликати Розпорядження № 1799-1.1.1/4.0/17-18 від 28.02.2018 року  про тимчасову заборону вакцини БЦЖ серії №297", - наголосили у міністерстві.

У МОЗ зазначили, що вакцина БЦЖ серії №297 була поставлена в Україну у вересні 2017 року (термін придатності - кінець лютого 2020 року) і станом на початок лютого 2018 року використано 59 тис. 131 дозу вакцин, у тому числі у Сумській області 6874 дози.

"Вакцина БЦЖ, яку застосовують в Україні, вироблена в Болгарії, вона перевірена та безпечна. Як і всі інші вакцини, що закуповуються для України Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), вона перекваліфікована Всесвітньою організацією охорони здоров’я", - наголошують у МОЗ.

Міністерство висловило співчуття родині, яка втратила дитину.

За даними ДЗ «Центр медичної статистики МОЗ України», щороку в Україні стається близько 3000 випадків смерті дітей до року з різних причин (у 2016 р. - 2955, у 2017 р. - 2766).

Читайте також: В Україні заборонили болгарську вакцину БЦЖ після смерті немовляти

Як відомо, рішення про тимчасову заборону вакцини було прийняте після того, як з Білопільської центральної лікарні надійшло повідомлення про летальний випадок після застосування вакцини - у пологовому будинку померло немовля через декілька годин після того, як йому вкололи вакцину проти туберкульозу. Хлопчику було лише три дні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-