У Харкові подорожчав проїзд у маршрутках

У Харкові подорожчав проїзд у маршрутках

Укрінформ
З ранку 1 березня в Харкові подорожчав проїзд у маршрутних автобусах: відтепер середня ціна - 7-8 гривень.

Про це журналістам розповів директор Департаменту інфраструктури міськради Сергій Дульфан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є кілька закономірних причин зміни тарифу, в тому числі підвищення цін на запчастини, пальне, електроенергію, зростання мінімальної зарплати і дефіцит водіїв. Розрахунки фірм-перевізників погоджені з міськрадою. А саме, кожний з маршрутів має свою особливість, пов'язану, в тому числі, з протяжністю: різні витрати означають різну вартість. Рівень підвищення ціни проїзду - від 25 копійок до 1,5 гривні. В середньому, подорожчання проїзду - на 1 гривню", -  відзначив Дульфан.

За його словами, сьогодні в Харкові працюють близько 130 автобусних маршрутів. Більш як на 20 маршрутах вартість проїзду підвищилася на 1,5 грн.

"З часом влада зможе компенсувати транспортним підприємствам витрати з перевезення пільговиків, але для цього перевізникам треба приєднатися до системи електронних квитків E-ticket. Пропозиції з фінансування цієї статті витрат вже подано, розглянуто, і в разі позитивного рішення підключення до програми буде сплачено", - додав Дульфан.

За його словами, слідом за подорожчанням маршруток, буквально через місяць, може змінитися і вартість проїзду в електротранспорті - до 4 грн у трамваях і тролейбусах і до 5 грн у метро.

Читайте також: Кличко розповів, що буде у Києві замість маршруток

Як повідомляв раніше Укрінформ, останній раз проїзд у міських автобусах дорожчав у лютому 2017 року. Наприкінці березня 2017-го зросли ціни на проїзд у наземному електротранспорті.

1 грудня 2017 року в Харкові вперше в Україні введено систему оплати проїзду в трамваях і тролейбусах за допомогою єдиного електронного квитка "E-ticket". З 1 січня 2018 року така сама система планувалася в харківському метро, але запровадження перенесено у зв'язку з необхідністю доопрацювання системи.

Система "E-ticket" успішно працює в Австрії, Німеччині, Великобританії, Польщі. У Харкові, зокрема, застосована чеська система.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-