Харківщину засипає снігом - місцями перемети до 70 см

Харківщину засипає снігом - місцями перемети до 70 см

Фото
Укрінформ
Проїзд дорогами Харківської області області забезпечений незважаючи на негоду.

Так сказав журналістам заступник голови Харківської ОДА Євгеній Шахненко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ситуація контрольована. Станом на 9 годину ранку проїзд автотранспорту забезпечено на усіх автомобільних дорогах загального користування. На дорогах області працює 348 одиниць техніки. За добу на обробку покриття використано 545 кубічних метрів піщано-соляної суміші та 11 тон технічної солі. Випадків заторів і зупинки транспорту за ніч не було, були поодинокі випадки витягування машин із заметів – через перемети", - зазначив Шахненко.

Засніжений Харків / Фото: Мадієвський В'ячеслав, Укрінформ

За його словами, Полтавська область у себе обмежила рух, тому на території Харківської області великогабаритний транспорт стоїть на майданчиках відстою: "Обмежень руху на Харківщині немає".

Як розказали кореспонденту Укрінформу у Службі автомобільних доріг області, працівники дорожніх підприємств постійно проводять моніторинг стану проїзду - як патрульним обстеженням, так і за допомогою камер спостереження.

Читайте також: Негода в Україні: Гройсман нагадав про персональну відповідальність голів ОДА

"Визначені найбільш імовірні місця скупчення великовагових транспортних засобів, на яких додатково чергує дорожня техніка, що придатна для буксирування. На дорогах загального користування Харківської області працює 18 майданчиків для відстою великовагового транспорту", - додали у відомстві.

Разом з тим дорожні та рятувальні служби області закликають водіїв утриматися від поїздок без нагальної потреби. Тих, хто вимушений сісти за кермо, просять бути уважними та дотримуватися правил дорожнього руху, а також не залишати свій автотранспорт обабіч проїзних ділянок на дорогах, щоб комунальні служби могли вчасно прибирати снігові замети.

За словами чергового синоптика Харківського гідрометцентру, товщина снігового покрову в регіоні становить 15 - 35 см, місцями перемети до 70 см: "Увечері 28 лютого до Харківської області зайде новий циклон, який принесе ще більше снігу".

Як повідомляв Укрінформ, з 27 лютого дорожні та комунальні служби Харківщини працюють в посиленому режимі. Таке доручення глава ОДА Юлія Світлична дала у зв'язку зі снігопадами всім підрозділам, які відповідають за життєзабезпечення регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-