Сумські школи закрили на карантин до 3 березня

Сумські школи закрили на карантин до 3 березня

Укрінформ
У всіх школах Сум запроваджено карантин, який триватиме з 24 лютого до 3 березня.

Відповідне рішення прийняте на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

„Запровадити карантин у закладах загальної середньої освіти міста до 3 березня включно, перевести дитячі садки на черговий режим роботи, заборонити роботу позашкілля, проведення масових заходів, запровадити масковий режим у лікувальних закладах міста та обмежити відвідування хворих, забезпечити дезінфекцію комунального та приватного транспорту, посилити роботу пунктів обігріву”, - йдеться у рішенні комісії.

Підставою для прийняття рішення стало підвищення рівня захворюваності на грип та ГРВІ в обласному центрі.

За інформацією в. о. начальника міського відділу охорони здоров'я Олени Чумаченко, на поточному тижні зареєстровано 2970 випадків захворюваності на грип та ГРВІ, що на 14,5% більше, ніж попереднього тижня. Серед тих, хто занедужав, 64% – діти до 18 років.

Протягом тижня було госпіталізовано 150 сумчан, серед яких 85% – діти.

Читайте також: В Ужгороді на тиждень продовжили карантин у школах

На сьогодні у стаціонарних відділеннях міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди перебуває 148 хворих дітей на 115-ти інфекційних ліжках. У зв’язку із цим додатково розгорнуто 30 ліжок у дерматологічному відділенні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-