У Херсоні через грип школи на карантин не закриватимуть

У Херсоні через грип школи на карантин не закриватимуть

Укрінформ
Виконком Херсонської міської ради на своєму засіданні у четвер відмовився закрити усі школи міста на карантин у зв'язку із захворюваністю на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ).

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пропозиція (до порядку денного засідання виконкому - ред.) стосовно того, щоб оголосити з наступного тижня карантин у школах міста Херсона у зв'язку із захворюваністю на ГРВІ. Прошу визначатись (голосуванням - ред.). Рішення не прийнято", - сказав головуючий на засіданні міськвиконкому міський голова Володимир Миколаєнко під час розгляду даного питання.

Згідно з інформацією, оприлюдненою на засіданні начальником управління освіти міської ради Юрієм Ніконовим, на даний час у Херсоні кожного дня повідомляється про 15% дітей, які хворіють на грип та ГРВІ. "Це дуже маленька цифра для того, щоб закривати усі школи", - сказав він.

Як розповів Ніконов, наразі у Херсоні у загальноосвітніх навчальних закладах закривають на крантин лише окремі класи, в яких висока захворюваність учнів на грип та ГРВІ. "Зараз по місту закрито (на карантин - ред.) 22 класи із 1600 класів", - зазначив Ніконов.

Разом з тим, член виконкому Олександр Устинов, який виступив на засіданні з ініціативою оголосити із наступного понеділка карантин в усіх школах міста, заявив, що практика закриття на карантин лише окремих класів є невдалим експериментом, і не сприяє припиненню поширення у навчальних закладах заворюваності учнів на грип та ГРВІ. А щодо оприлюднених керівником управління освіти міськради даних по відстоках захворюваності херсонських дітей на грип та ГРВІ, то ці дані є спеціально заниженими, наголосив Устинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-