На школі, де вчився Даня Дідік, встановлять меморіальну дошку

На школі, де вчився Даня Дідік, встановлять меморіальну дошку

Укрінформ
У Харкові міська влада ухвалила рішення про встановлення меморіальної дошки на стінах школи №11, у якій навчався 15-річний Данило Дідік, що загинув 22 лютого 2015 року у результаті теракту. Питання про перейменування школи залишилося відкритим.

Про це на сесії міської ради сказав харківський голова Геннадій Кернес, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Вже ухвалене рішення про встановлення меморіальної дошки на стінах школи, у якій навчався герой. А що стосується пропозиції про перейменування, я даю протокольне доручення, і ми до наступної сесії підготуємо конкретні відповіді - "за" або "проти", - сказав Кернес.
Петиція про присвоєння "імені громадського активіста Данила Андрійовича Дідіка Комунальній установі "Харківська спеціалізована школа І-ІІІ ст. № 11 із поглибленим вивченням деяких предметів Харківської міської ради Харківської області", у якій він навчався" була створена на сайті міськради 5 лютого, і вже 14 лютого набрала необхідних 5 тис. голосів.
Як повідомляв раніше Укрінформ, 22 лютого 2015 року під час Маршу єдності у Харкові стався теракт. Під час вибуху біля Палацу спорту у колоні активістів на місці загинуло двоє людей, ще двоє, у тому числі 15-річний школяр Данило Дідік, померли в лікарні. Поранено було 11 осіб. Через три дні за підозрою у теракті затримали трьох харків'ян: Дворнікова, Тетюцького, Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку у Бєлгороді і за теракт повинні були отримати 10 тис дол. Їм загрожує довічне ув'язнення.
21 серпня 2015 року Указом Президента України Данило Дідік нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-