Зубко: за програмою U-LEAD Україна має перейняти кращий досвід Європи

Зубко: за програмою U-LEAD Україна має перейняти кращий досвід Європи

Децентралізація
Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що Україна, завдяки підтримці міжнародних партнерів, має можливість перейняти найкращий досвід європейських країн у реформах, зокрема щодо децентралізації.

Про це він сказав під час круглого столу на тему: "Європейський вимір українських реформ" у Києві у Домі децентралізації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Реформа децентралізації - це не просто зміна системи менеджменту в країні, це не просто передача повноважень фінансів, це зміна системи управління великої європейської країни... Саме Україна за рахунок підтримки міжнародних партнерів, програми U-LEAD, має можливість залучити найкращий досвід кожної європейської країни», - сказав Зубко.

Читайте також: Рада донорів з питань децентралізації визначила маршрутну карту на рік

Він додав, що Україна має можливість перейняти досвід реформи територіального устрою Польщі, реформи електронного врядування з Естонії, реформи різних напрямків з Німеччини.

Участь у обговоренні взяли генеральний директор Генерального директорату з питань сусідства і переговорів з розширення Європейської Комісії Крістіан Даніельссон та міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. До участі у "круглому столі" у форматі відеоконференції також долучилися експерти 24 Центрів розвитку місцевого самоврядування, створених за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону у всіх областях України.

Учасники обговорюють нинішній стан та європейський вимір поточних реформ в Україні, у тому числі децентралізації та її галузевих аспектів. Особливий акцент зроблено на реформі освіти та її завданнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-