У Дніпрі відкрилася виставка пам'яті Окуєвої

У Дніпрі відкрилася виставка пам'яті Окуєвої

Фото
Укрінформ
У Дніпрі відкрилася фотовиставка, присвячена пам'яті ветерана АТО, добровольця й активістки Аміни Окуєвої, яку вбили торік.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я мав щастя бути знайомим з нею, говорити з нею, захоплюватися нею - її непохитністю, гордою жіночністю, відданістю справі, готовністю служити Всевишньому. Вона була справжнім воїном Світла, яскравим і безкомпромісним - і загинула як герой", - сказав радник міського голови Дніпра у справах національностей і зв'язках з релігійними громадами Олег Ростовцев.

На виставці представлено 34 світлини, саме стільки років було Аміні. Із них 17 - чорно-білих аматорських фотографій з особистого архіву Окуєвої, які розповідають про її участь у подіях на Майдані та боротьбу в найгарячіших фронтових точках. На решті 17 кольорових світлинах фотохудожниці з Луганська Олександри Лисицької перед глядачами постає образ прекрасної та сильної жінки. 10 фотографій – у військовій формі та зі зброєю, і 7 – у цивільному вбранні.

У Дніпрі відкрилася фотовиставка, присвячена пам'яті Окуєвої / Фото: М'якшиков Микола. Укрінформ

Виставка триватиме  до 5 березня. Далі її планують показати в інших містах України, Європи і США.

Читайте також: Вбивці Окуєвої досі не встановлені - поліція

Як відомо, Окуєву вбили 30 жовтня у селищі Глеваха під Києвом. Невідомі здійснили постріли по автомобілю з кущів. Окуєва від отриманих травм померла. Її чоловік Адам Осмаєв був поранений - він вижив. Нападники зникли на авто у невідомому напрямку.

Окуєва - доброволець із батальйону "Київ-2", лейтенант Збройних сил України. Брала участь у Революції Гідності та у війні на Донбасі у складі батальйону "Київ-2".

Загиблу рідні поховали у Дніпрі поруч з її командиром Ісою Мунаєвим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-