Поліція затримали бойовика, що супроводжував новобранців на

Поліція затримали бойовика, що супроводжував новобранців на "муштру" до РФ

Укрінформ
У Донецькій області затримано бойовика, який воював та супроводжував колони новобранців на навчання до Росії. Наразі він дає свідчення поліції.

Про це повідомили в поліції Донецької області.

"Поліцейські притягують до відповідальності бойовика, який супроводжував колони новобранців на навчання до Росії. У складі незаконних збройних формувань чоловік брав участь в окупації Слов'янська, розстрілював українських військових біля Сніжного і Тореза. Також підозрюваний супроводжував колони бойовиків, які вирушали до РФ на курси управління танками та БМП", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що затриманий є 61-річним мешканцем Мирнограда.

У поліції уточнили, що під впливом проросійської пропаганди навесні 2014 року чоловік поїхав у Донецьк та приєднався до незаконних збройних формувань. Йому видали форму та автомат СКС і відразу відправили до Слов'янська, де він здійснював патрулювання та чергував у захоплених адмінбудівлях. На початку липня найманець разом із іншими бойовиками виїхав у бік Донецька, кілька днів провів у Горлівці, а потім був відправлений на схід регіону - до Сніжного та Тореза. Протягом літа та осені він неодноразово брав участь у бойових діях проти української армії.

У повідомленні йдеться, що підозрюваний лише двічі за весь час отримав за свою "роботу" обіцяні гроші.

Читайте також: Інформатора терористів «ЛНР» засудили до 3,5 років ув'язнення

Через півроку бойовик вирішив вийти з лав НЗФ, а потім покинув окуповану територію та повернувся до родини.

Зазначається, що проти чоловіка відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-