Хресна хода УПЦ МП у Запоріжжі змінила маршрут

Хресна хода УПЦ МП у Запоріжжі змінила маршрут

Укрінформ
Запорізька єпархія УПЦ МП змінила маршрут хресної ходи 25 лютого з нагоди прибуття до міста ікони Божої Матері "Троєручиця Бердянська". Хода пройде не центральним проспектом міста.

Про це повідомляється на офіційному сайті Запорізькій єпархії УПЦ МП.

"Зустріч шанованої ікони Богородиці відбудеться о 15:00 біля Свято-Андріївського кафедрального собору... Загальноєпархіальна хресна хода завершиться у Свято-Покровському архієрейському соборі", - йдеться в оновленому анонсі кресної ходи.

Як повідомили Укрінформу у виконкомі Запорізької міськради, оновлена заявка від Запорізької єпархії УПЦ МП на проведення хресної ходи до них ще не надходила: точний її маршрут поки невідомий. Проте, виходячи з локацій початкового і кінцевого пунктів, вказаних в оновленому анонсі, можна говорити про те, що "маршрут змінений і хода не пройде  центральним проспектом Запоріжжя - Соборним, як було раніше, коли хода до Свято-Покровського собору розпочиналася від каплички в районі будівлі мерії".

Читайте також: Мер Запоріжжя відмовляє УПЦ МП від Хресної ходи центром міста

Як повідомляв Укрінформ, анонс хресної ходи УПЦ МП 25 лютого в центрі Запоріжжя викликав неоднозначну реакцію громадськості, і 15 лютого виконком Запорізької міськради направив Запорізькій єпархії УПЦ МП рекомендацію утриматися від хресної ходи головним проспектом міста, аби уникнути конфліктів і протистоянь.

На початку 2018 року в Запоріжжі священики УПЦ МП відмовилися відспівувати загиблу дитину. Причиною відмови стало те, що дитина була хрещена в церкві Київського патріархату. Схвалений керівництвом церкви вчинок священиків, викликав обурення по усій Україні.

Фото: Запорізька єпархія УПЦ МП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-