Мер Запоріжжя відмовляє УПЦ МП від Хресної ходи центром міста

Мер Запоріжжя відмовляє УПЦ МП від Хресної ходи центром міста

Укрінформ
Влада Запоріжжя рекомендує УПЦ МП відмовитися від Хресної ходи, запланованої на 25 лютого, щоб уникнути конфлікту. 

Як повідомляє у Facebook міський голова Запоріжжя Володимир Буряк, відповідну рекомендацію запорізької єпархії КПЦ МП міськвиконком направив у четвер. 

«Хочу розставити акценти... Ідеться про плани Запорізької єпархії УПЦ МП провести Хресну ходу проспектом Соборним 25 лютого. Відсторонитися від цього питання міська влада не може, оскільки воно безпосередньо стосується безпеки людей. Учасників хресної ходи, їх опонентів, усіх жителів міста. Забороняти ходу згідно із законом ми не можемо. Однак минулого року виконком міської ради прийняв рішення, в якому настійно рекомендувалося усім організаторам масових заходів утриматися від ходи пр. Соборним. З нагадуванням про це рішення і рекомендацією утриматися від Хресної ходи головним проспектом міста міська влада звернулася сьогодні до Запорізької єпархії УПЦ МП», - повідомляє Буряк.

При цьому міський голова Запоріжжя заявляє, що особисто він «проти будь-яких заходів, які несуть в собі конфлікт і загрозу безпеці, життю і здоров'ю людей» і висловлює сподівання на те, що  «здоровий глузд, мудрість і гуманність переможуть у цій непростій ситуації».

Читайте також: Обшуки у "бойового крила" УПЦ МП Запоріжжя: СБУ знайшла проросійську символіку

Як повідомляв Укрінформ, на початку 2018 року в Запоріжжі представники Запорізької єпархії УПЦ МП відмовилися відспівувати дитину, яка загинула в результаті падіння самовбивці: викинувшись з квартири багатоповерхового будинку чоловік, який вирішив звести рахунки з життям, впав прямо на дитину.  Причиною відмови стало хрещення дитини в церкві Київського патріархату. Схвалений керівництвом церкви вчинок священиків викликав обурення по всій Україні: до флеш-мобу  #принеси_ляльку, який запустив знайомий з батьками загиблого хлопчика запорізький блогер, долучилися сотні людей по всій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-