Обшуки у

Обшуки у "бойового крила" УПЦ МП Запоріжжя: СБУ знайшла проросійську символіку

Відео
Укрінформ
СБУ провела у Запоріжжі обшуки у представників проросійської громадської організації "Союз православный "Радомир", що надавала так звані "охоронні послуги" Запорізькій єпархії УПЦ МП.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Згідно з повідомленням, обшуки були проведені 11 січня в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 161 Кримінального кодексу України.

За даними СБУ, оперативники спецслужби вилучили незареєстровану автоматичну вогнепальну і холодну зброю, значну кількість набоїв, медалі "патріот Росії", проросійську символіку вказаної організації, роздруківки з текстами антиукраїнського змісту.

"Попередньо встановлено і задокументовано, що ГО "Радомир" надавала так звані "охоронні послуги" Запорізькій єпархії Української православної церкви. Окремі представники останньої порушують рівноправність громадян, чим створюють передумови для міжетнічних та міжконфесійних конфліктів. Вони також виправдовують агресивні дії РФ по відношенню до України", - наголошується в повідомленні.

Тривають слідчі дії, додали в СБУ.

Як повідомлялося, правоохоронці розпочали в Запоріжжі розслідування фактів вчинення окремими представниками УПЦ МП та ГО "Союз православний "Радомир" умисних дій, спрямованих на розпалювання національної, релігійної ворожнечі та ненависті, а також образу почуттів громадян у зв’язку з їх релігійними переконаннями.

Читайте також: Скандал із відспівуванням: Нацгвардія взяла під охорону "Запорізьку Січ"

Кримінальна справа була порушена після того, як священик Московського патріархату відмовився відспівувати загиблого маленького хлопчика, мотивувавши це тим, що церква, яка проводила обряд хрещення дитини, самозвана. При цьому і архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука УПЦ МП заявив, що його підлеглий зробив правильно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-