Скандал із відспівуванням: Нацгвардія взяла під охорону

Скандал із відспівуванням: Нацгвардія взяла під охорону "Запорізьку Січ"

Фото
Укрінформ
Національна гвардія охоронятиме історико-культурний комплекс "Запорізька Січ"  у зв’язку з конфліктною ситуацією між релігійними конфесіями Запоріжжя.

Про це повідомляється на сторінці військової частини  3029  у Facebook

“Військовослужбовці 9-го полку оперативного призначення Національної гвардії України приступили до виконання службового завдання з охорони державного об'єкта та символу Запорізького козацтва – історико-культурного комплексу «Запорізька Січ». Метою служби гвардійців є недопущення скоєння актів вандалізму, підпалу та інших протиправних дій. У зв’язку з конфліктною ситуацією між релігійними конфесіями України Національна поліція спільно з гвардійцями перейшла на посилений режим чергування церковних об’єктів”, - йдеться в повідомленні.

Протистояння виникло через те, що  загиблого малюка із Запоріжжя відмовився відспівувати священик Московського патріархату. Отець сказав, що церква, яка проводила обряд хрещення — самозвана. Натомість, Владика Лука повідомив, що його підлеглий зробив правильно. 

Після того запорізький журналіст і блогер Юрій Гудименко запустив флешмоб  #принеси_ляльку, де закликав  усіх небайдужих людей відреагувати на кричущий випадок - “щодня приносити ляльки до храмів УПЦ (МП), щоб кожен розумів, що ця церква зробила”. 

У регіоні зафіксовано ряд сутичок під будівлями храмів. 

Читайте також: Релігієзнавець: Відмова відспівувати дитину є на совісті всієї УПЦ МП

Як повідомила прес-служба прокуратури Запорізької області, правоохоронці розпочали розслідування фактів вчинення окремими представниками УПЦ МП та ГО «Союз православний «Радомир» умисних дій, спрямованих на розпалювання національної, релігійної ворожнечі та ненависті, а також образу почуттів громадян у зв’язку з їх релігійними переконаннями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-