Марина Порошенко ініціює створення 26 інклюзивних центрів на Хмельниччині

Марина Порошенко ініціює створення 26 інклюзивних центрів на Хмельниччині

Фото
Укрінформ
У Кам'янці-Подільському на Хмельниччині дружина Президента України Марина Порошенко зустрілася з представниками місцевого самоврядування та ініціювала створення в області 26 Інклюзивно-ресурсних центрів.

Про це повідомляє прес-служба Благодійного фонду Порошенка.

"13 лютого дружина Президента України відвідала Хмельницьку область із робочою поїздкою. У рамках візиту Марина Порошенко провела зустріч із представниками місцевого самоврядування та ініціювала старт створення 26-ти Інклюзивно-ресурсних центрів у регіоні на рівні територіальних громад", - йдеться у повідомленні.

Інформують, що мережа ІРЦ на Хмельниччині має запрацювати вже з 1 вересня 2018 року.

За словами Марини Порошенко, розвиток системи рівних можливостей в освітньому процесі – це ще один із етапів реалізації реформи інклюзивної освіти. 

Читайте також: На Харківщині відкрили перший в області центр для особливих дітей

«Сьогодні саме від голів райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад залежить, наскільки ефективно і своєчасно ми зможемо створити дієву мережу ІРЦ. А для цього Благодійний фонд Порошенка розробив і передає типові проекти Інклюзивно-ресурсних центрів, які допоможуть у стислі терміни відкрити такі заклади», - підкреслила дружина Президента.

Голова Хмельницької облдержадміністрації Олександр Корнійчук та керівники органів місцевого самоврядування, у яких планується створення таких центрів, підписали Меморандум про співпрацю. Попереду ще  проведення конкурсів на відбір фахівців та оснащення ІРЦ необхідним обладнанням.

Марина Порошенко також відвідала одну із Медіатек регіону, яка знаходиться у Кам'янець-Подільському навчально-виховному комплексі №3 і була побудована в рамках проекту Благодійного фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», до якого Хмельниччина долучилася у квітні 2017 року.

Наразі у цьому закладі діє 11 класів з інклюзивним навчанням, у яких навчається 19 учнів із особливими освітніми потребами. У школі створено окремі приміщення для корекційно-розвиткових занять з психологом, дефектологом та логопедом, відкрито сенсорно-розвивальну кімнату для емоційного розвантаження учнів.

Робоча поїздка Марини Порошенко до Хмельницької області / Фото: Марків Михайло. Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-