Пожежа у

Пожежа у "Вікторії": трьох загиблих дітей повторно перевірять на ДНК

Укрінформ
У понеділок, 12 лютого, представники прокуратури та судмедексперти проводять ексгумацію тіл трьох дітей, що загинули 15 вересня під час пожежі в таборі "Вікторія", для проведення повторної експертизи у Харкові.

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу керівник прес-служби Одеської облпрокуратури Інна Верба.

"25 січня батьки двох загиблих дітей звернулися до прокуратури Одеської області з проханням про проведення ексгумації та незалежної ДНК-експертизи тіл, оскільки хочуть бути певними, що не сталося помилки при похованні їх дітей на Західному кладовищі Одеси і на цвинтарі села Троїцьке Біляївського району. Планується, що вилучення тіл буде здійснено сьогодні, після чого їх доставляють на судово-медичне дослідження до Харкова", - розповіла Верба.

Варто зазначити, що 21 вересня 2017 року працівники Одеського обласного бюро судово-медичної експертизи провели дослідження тіл дітей, восьмирічної Софії Мазур, дев'ятирічної Насті Кулініч і 12-річної Сніжани Арпентій, що загинули у таборі "Вікторія", та ідентифікували їх.

Читайте також: Пожежа у "Вікторії": виховательці загрожує три роки тюрми

За фактом пожежі у таборі й загибелі трьох дітей слідчі Одеської облпрокуратури завершують досудове розслідування у кримінальних провадженнях за ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), 366 (службове підроблення) та 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Суд санкціонував тримання під вартою без права на заставу директора табору «Вікторія» Петроса Саркісяна. Під цілодобовим домашнім арештом перебуває провідний інспектор Київського районного підрозділу ДСНС, якого підозрюють у службовій недбалості, що призвела до пожежі в таборі.

Слідство звинувачує у неналежному виконанні службових обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх дітей також колишню старшу виховательку табору "Вікторія". Їй пред'явлено звинувачення за ознаками ч. 2 ст. 137 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-