Первинна меддопомога: Зубко каже, регіони мають вже починати створення мережі

Первинна меддопомога: Зубко каже, регіони мають вже починати створення мережі

Децентралізація
Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко заявляє, що регіони повинні невідкладно приступити до формування мережі надання первинної медичної допомоги.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

“Регіони отримали Порядок, у відповідності до якого працюватимуть над формуванням спроможних мереж надання первинної медичної допомоги (ПМД) і мають невідкладно приступити до його виконання”, - сказав він.

Зубков висловив сподівання, що Мін’юст якнайшвидше зареєструє цей наказ, і зазначив, що регіони вже можуть його використовувати у роботі.

За його словами, документ визначає механізм та умови формування спроможних мереж надання первинної медичної допомоги, а також порядок розроблення і затвердження плану спроможної мережі надання ПМД.

Зубко нагадав, що така робота ведеться на виконання Закону «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості», який був ініційований Президентом України та набув чинності 31 грудня 2017 року.

«В країні четвертий рік впроваджується децентралізація, а в її контексті - і секторальні реформи, зокрема в сфері охорони здоров'я. Зрозуміло, що тут треба, поряд з іншими завданнями, першочергово якісно вибудувати систему первинної ланки медицини. На цьому рівні мають забезпечуватися не менше 80% медичних звернень, яке це робиться в розвинених країнах... Перший крок - формування відповідної мережі, яка буде доступною для кожної людини незалежно від місця проживання», - прокоментував Зубко.

Читайте також: Зубко: Власні доходи місцевих бюджетів за січень зросли до 15,4 мільярдів

Віце-прем’єр-міністр наголосив, що в областях повинні приступити до цієї роботи невідкладно.

Він також нагадав, що держава в цьому році спрямувала 5 млрд грн для розбудови первинної ланки медицини, головним чином у сільській місцевості, де багато років цьому питанню приділялося недостатньо уваги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-