У Черкасах обрали нового секретаря міськради та виконком

У Черкасах обрали нового секретаря міськради та виконком

Укрінформ
У Черкасах на позачерговому засіданні сесії обрали нового секретаря міської ради - "свободівця" Ярослава Нищика - та членів виконавчого комітету.

Про це повідомляє прес-служба Черкаської міськради. 

"Депутати обрали нового секретаря Черкаської міської ради. Ним став "свободівець" Ярослав Нищик. За це під час позачергового сесійного засідання шляхом таємного голосування висловилося 26 обранців", - йдеться у повідомленні.

Серед своїх першочергових завдань новообраний секретар міської ради назвав налагодження та завершення процесу з формування бюджету, Програми соціально-економічного та культурного розвитку Черкас на 2018 рік.

Перед цим депутати проголосували за дострокове припинення повноважень секретаря Черкаської міської ради Олександра Радуцького. Міський голова Анатолій Бондаренко вніс це питання до порядку денного, мотивувавши тим, що секретар у своїй роботі порушував Регламент Черкаської міської ради, а ще – пункти четвертий та сьомий частини третьої статті 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Читайте також: Геращенко хоче, аби за Черкаську міськраду взялася ТСК

Що ж до виконкому, то до нього увійшли 11 осіб на чолі з міським головою. П'ятеро з них працюватимуть заступниками мера, ще четверо перебуватимуть у складі цього колегіального органу на громадських засадах.

Ухвалене рішення набуває чинності з 7 лютого 2018 року.

Як повідомляв Укрінформ, депутати Черкаської міської ради кілька разів намагалися відправити у відставку попередній склад виконкому за неналежне виконання роботи, але мер ветував рішення сесії через його юридичну недосконалість. Та після ситуації, яка склалася в Черкасах з прийняттям бюджету - виконком не міг його затвердити до 16 січня 2018 р., хоча строк прийняття кошторису сплив 25 грудня 2017 р., - рішення про розпуск виконкому було прийняте.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-