У Чорнобилі герметизують найбільш забруднений об'єкта «Укриття»

У Чорнобилі герметизують найбільш забруднений об'єкта «Укриття»

Укрінформ
На Чорнобильській АЕС встановлюють спеціальну мембрану для герметизації арки НБК (нового безпечного конфайнмента), яка забезпечить повне ізолювання простору від навколишнього середовища.

Про це повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження.

"Наразі триває кріплення анкерів (фіксаторів) герметизації в межах одного з найзабрудненіших блоків (блока "В") об'єкта «Укриття» у місцях примикання східного торця арки до існуючих конструкцій, але не всюди наявна достатня площа для їх кріплення. Тому цех експлуатації об'єкта «Укриття» (ЦЕОУ (НБК) поглиблює ніші та розрізає арматуру у місцях зчеплення анкерів з будівельними конструкціями. Пізніше на цих анкерах буде закріплено мембрану герметизації", - йдеться у повідомленні.

В агентстві зазначили, що роботи ведуться у складних умовах, оскільки в приміщеннях залишились частини післяаварійного обладнання, що ускладнює доступ до певних ділянок. Працівникам доводиться розчищати територію та встановлювати тимчасові конструкції для доступу до робочих зон. Через високий рівень випромінювання на майданчику позмінно працює кілька бригад.

Читайте також: Огороджувальний контур нового конфайнмента ЧАЕС готовий до експлуатації - ДАБІ

Мембрана для герметизації арки НБК виготовлена з поліуретану. Вона витримує розтягнення до 55% від початкового розміру, вітрове навантаження до 300 км/год і має спеціальні вставки, що запобігають розривам. Ширина мембрани - 1,5 м, довжина однієї секції - 16 м, а загальна довжина - 2000 м", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-