Граната для депутата: у Нікополі відкрили ще два провадження щодо вибуху

Граната для депутата: у Нікополі відкрили ще два провадження щодо вибуху

Укрінформ
У Нікополі через вибух, унаслідок якого 31 січня постраждав депутат міської ради, відкрито ще два кримінальні провадження.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в Нікопольському міському відділі поліції.

«Крім провадження за фактом замаху на умисне вбивство депутата відкрили провадження за ст. 377 (погроза або насилля щодо судді чи його родичів) і ст. 378 (умисне знищення або пошкодження майна судді) Кримінального кодексу України», - зазначили у поліції.

Напередодні депутати Нікопольської міськради зібралися на позачергову сесію, щоб заслухати звіт поліції про розслідування справи.

Читайте також: Вибух у Нікополі: дружина пораненого депутата працює суддею

Як повідомляв Укрінформ, 31 січня у Нікополі на вулиці Трубченка біля гаражів пролунав вибух, внаслідок якого було травмовано людину.

За словами свідків, потерпілий заїхав до гаража на автомобілі, а коли вийшов з нього, невідомий чоловік кинув усередину дві гранати. Після нападу зловмисник утік, а постраждалого, депутата міської ради Олександра Рибакова, з множинними осколковими пораненнями обох ніг доправили до лікарні.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом замаху на умисне вбивство.

Дружина депутата Валерія Рибакова працює суддею у Нікопольському міськрайонному суді Дніпропетровської області. Пошкоджений вибухом автомобіль Toyota Camry належить саме їй.

Депутат Нікопольської міськради Олександр Рибаков обраний від партії «Громадська сила», наразі є позафракційним.

2 лютого судді Нікопольського суду заявили про «системний тиск» на них після вибухів у суді та замаху на вбивство чоловіка судді та звернулися з відповідною заявою до Ради суддів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-