У Дніпрі мітингували проти використання тварин у цирку

У Дніпрі мітингували проти використання тварин у цирку

Фото
Укрінформ
Біля Дніпропетровського цирку зоозахисники влаштували акцію проти використання тварин у цирковій індустрії. Саме в суботу тут починає вистави пересувна трупа «Цирк на воді», де виступають морські тварини. 

Під цирком зібралися близько 30 мітингувальників, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми хочемо, аби наше місто увійшло до числа прогресивних, а Україна вважалась прогресивною, де взагалі заборонені цирки з тваринами», - наголосили під час акції зоозахисники.

За словами волонтерів, вони хочуть домогтися виконання розпорядження міського голови Дніпра Бориса Філатова про пересувні цирки. Закон про захист тварин від жорстокого поводження передбачає заборону пересувних цирків і зоопарків, де тварини утримуються в умовах, які не забезпечують їм нормальне життя.

Волонтери додали, що перша акція «Цирк без тварин» була в листопаді, але зоозахисників не пустили на територію цирку для перевірки стану тварин. Друга акція, також безуспішна, пройшла 12 січня.

Читайте також: В Одесі "любитель" цирку напав на учасників акції на захист тварин

Як повідомлялося, 13 червня 2016 року мер Дніпра Борис Філатов заборонив роботу в місті пересувних цирків-шапіто. Заборона запроваджувалася на підставі закону, що забороняє жорстоке поводження з тваринами.

14 вересня 2017 року Філатов призупинив заборону гастролей пересувних цирків на час візиту Михеїла Саакашвілі і його соратників в місто. Але, як видно, вистави пересувних цирків у Дніпрі продовжуються.

Зоозахисники Дніпра вимагають прибрати тварин з цирків / Фото: М'якшиков Микола. Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-