У Кременчуці школи закривають на карантин через ГРВІ

У Кременчуці школи закривають на карантин через ГРВІ

Укрінформ
У Кременчуці на Полтавщині для запобігання поширенню гострої респіраторно-вірусної інфекції (ГРВІ) з 5 по 11 лютого оголосили карантин у школах та інших закладах освіти.

Про це повідомляє прес-служба Кременчуцької міської ради.

"Прийняте рішення про проведення у період із 5 по 11 лютого 2018 року карантину в школах міста та закладах позашкільної освіти... Підставою для  прийняття карантину стало різке зростання показників захворюваності на гостру респіраторно-вірусну інфекцію серед населення міста", - йдеться у повідомленні.

Члени міської протиепідемічної комісії також проголосували за введення обмежувальних заходів у дошкільних, професійно-технічних і інших навчальних установах міського підпорядкування та рекомендували заняття в навчальних закладах іншого підпорядкування.

Інформують, що за епідемічний період, який триває з жовтня місяця, на ГРВІ захворіло понад 17 тис. кременчужан. Серед хворих 75% становлять діти, з них 28% - школярі. 

За поточний тиждень на ГРВІ захворіло 1444 жителів міста Кременчук. Зазначають, що цей показник на 30% перевищує показники минулого тижня, хоч епідпорогу не досягає. Із загальної кількості хворих 543 – переважно діти шкільного віку. Минулого тижня з респіраторною інфекцією було госпіталізовано 67 кременчужан, із яких 63 – діти.

Читайте також: На Львівщині більшає кількість хворих на кір та грип

У школах міста через хворобу відсутні 11% учнів, загальний показник школярів, які з різних обставин не відвідують навчальні заклади, коливається від 17 до 35%.

У міськраді підкреслили, що епідпорогу захворюваності ще не досягнуто, а карантин та посилення профілактичних заходів у загальноосвітніх і позашкільних закладах необхідний, щоб вчасно перервати ланцюг розповсюдження інфекції. При цьому всі медичні заклади Кременчука готові до роботи в епідемічний період, штат центрів ПМСД повністю укомплектований для надання медичних послуг хворим із діагнозом ГРВІ і грип. В наявності кожного медичного закладу міста є запаси противірусних препаратів.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-