МОЗ не підтвердило дифтерію на Луганщині

МОЗ не підтвердило дифтерію на Луганщині

Укрінформ
Лабораторні дослідження не підтвердили підозрілий на дифтерію випадок у Луганській області.

Про це Міністерство охорони здоров'я повідомило на своїй сторінці у Facebook.

"Підозрілий на дифтерію випадок у Луганській області не підтвердився після проведення лабораторних досліджень в мікробіологічній референс-лабораторії Центр громадського здоров'я МОЗ України", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ нагадали, що дифтерія - небезпечна хвороба, яка може призвести до смерті через набряк слизових оболонок та блокування дихальних шляхів псевдомембранами, а також до ураження серцево-судинної та нервової систем.

Наразі в країні є ризик спалахів дифтерії через низьке охоплення щепленнями проти дифтерії, тому МОЗ рекомендує вакцинацію для дітей і ревакцинацію для дорослих (кожні 10 років).

Читайте також: Центр громадського здоров'я попереджає про ризик спалаху дифтерії

"Дифтерія - вакцинокерована інфекція. Це означає, що хворіють на неї невакциновані або неправильно вакциновані люди. Єдиний спосіб захиститися від дифтерії і запобігти розвитку небезпечних ускладнень - вакцинація для дітей і ревакцинація для дорослих (кожні 10 років)", - наголошують у МОЗ.

В Україні щеплення від дифтерії дітям можна зробити безоплатно цільноклітинною вакциною проти кашлюку, дифтерії та правцю АКДП, яка забезпечує найкращий захист. Також наявна безкоштовна вакцина для профілактики дифтерії та правця АДП та вакцина для профілактики дифтерії та правця із зменшеним вмістом антигена АДП-М, яку застосовують для дорослих.

На 1 січня 2018 в Україні наявні 2,7 млн доз вакцини АКДП, 700 тис доз АДП та 6,1 млн доз АДП-М.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-