Стрілянина у Княжичах: екс-посадовцю столичної поліції змінили запобіжний захід

Стрілянина у Княжичах: екс-посадовцю столичної поліції змінили запобіжний захід

Укрінформ
Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід екс-начальнику управління карного розшуку Києва Леоніду Куряті з нічного домашнього арешту на особисте зобов'язання.

Про це йдеться в ухвалі суду від 23 січня. 

У документі підкреслюється, що прокурори просили суд продовжити для Куряти домашній арешт у нічний час доби, оскільки термін запобіжного заходу щодо нього сплив би 26 січня, а строк розслідування справи продовжений до 28 лютого.

В судовому засіданні прокурори наголошували на тому, що Курята, маючи великий досвід оперативної роботи в органах міліції та поліції, велике коло друзів, товаришів, знайомих, колишніх підлеглих серед діючих та колишніх співробітників правоохоронних органів, а також "володіючи компрометуючими відомостями на осіб із злочинного середовища", може незаконно впливати на свідків, потерпілих, з метою схилення останніх до відмови давати покази.

Прокурори також зазначали, що Курята може переховуватися від органів досудового розслідування та суду.

У документі уточнюється, що слідчий суддя, розглянувши клопотання про продовження строку запобіжного заходу для Куряти у вигляді тримання під домашнім арештом у нічний час доби, встановив, що прокурор не довів наявність підстав вважати, що підозрюваний може негативно впливати на хід досудового слідства.

“Слідчий суддя ухвалив: у задоволенні клопотання — відмовити. Застосувати до ОСОБА_2 (Курята — ред.) запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Визначити строк дії ухвали слідчого судді до 28.02.2018 року”, - йдеться в тексті рішення.

Читайте також: Стрілянина в Княжичах: Геращенко заявив про передачу нових справ до суду

Окрім того, суд поклав на Куряту обов'язки: прибувати за кожною вимогою органу досудового розслідування, прокурора або суду; не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання; здати документи для виїзду за кордон та носити електронний браслет.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 4 грудня 2016 року в селі Княжичі Броварського району внаслідок перестрілки загинуло 5 правоохоронців: двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських - розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-