Розтрата у військовому виші: суд скасував арешт генерала Алімпієва

Розтрата у військовому виші: суд скасував арешт генерала Алімпієва

Укрінформ
Апеляційний суд Харківської області розглянув скаргу начальника Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Кожедуба генерал-майора Андрія Алімпієва, якого підозрюють у розтраті, і скасував рішення слідчого судді про його арешт.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар Апеляційного суду Харківської області Євгенія Бондаренко.

"За результатами розгляду апеляційної скарги Алімпієва колегія суддів постановила скасувати рішення слідчого судді Дзержинського райсуду Харкова від 15 січня про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки він вніс заставу в розмірі 1,5 млн грн", - зазначила Бондаренко.

Водночас, за її словами, суд задовольнив апеляційну скаргу захисника підозрюваного лише частково: "Застосувати до підозрюваного Алімпієва запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1,5 млн грн з урахуванням внесеної раніше суми застави".

Читайте також: Підозрюваний у розтраті ректор військового вишу все-таки заплатив заставу

Як повідомляв Укрінформ, 17 листопада 2017 року співробітники військової прокуратури затримали генерала Андрія Алімпієва і його заступника Ігоря Нікіфорова за підозрою в тому, що в період з 10 липня 2016 року по 23 грудня 2016 року ними порушено закон України про вчинення державних закупівель шляхом складання додаткового договору щодо поставки паливно-мастильних матеріалів на користь 2 фірм: ТОВ "Татнафта-АЗС-Україна" та ТОВ "Мідас-Ойл", в результаті чого державі завдано збиток у 2 млн 430 млн грн. Алімпієву оголошено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

20 листопада 2017 року Дзержинський райсуд Харкова взяв під варту Алімпієва з можливістю внесення застави в розмірі 1,5 млн грн і Нікіфорова - із заставою в 480 тис. грн.

На суді генерал Алімпієв заявив про свою невинуватість, посилаючись на конфлікт інтересів з керівництвом військової прокуратури, і відмовився від внесення за себе суми застави, зібраної друзями.

15 грудня 2017 року Нікіфоров вийшов із СІЗО під заставу в розмірі 480 тис. грн.

15 січня 2018 року Дзержинський райсуд Харкова продовжив Алімпієву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 30 днів, тобто, до 13 лютого з можливістю внесення застави в сумі 1,5 млн грн.

19 січня Алімпієв вийшов із СІЗО: необхідну для внесення застави суму зібрали рідні та друзі.

Фото: visti.news

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-