Підозрюваний у розтраті ректор військового вишу все-таки заплатив заставу

Підозрюваний у розтраті ректор військового вишу все-таки заплатив заставу

Укрінформ
Начальник Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба (ХНУПС) генерал Андрій Алімпієв, якого підозрюють у розтраті 2,4 млн грн, вийшов з СІЗО під заставу в 1,5 млн грн.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів заступник прокурора Харківського гарнізону підполковник юстиції Сергій Банніков.

"Дійсно, Алімпієв вийшов під заставу: вчора він заплатив призначену йому судом заставу в 1,5 млн гривень", - зазначив Банніков.

Як повідомляв Укрінформ, 17 листопада військова прокуратура затримала генерала Андрія Алімпієва і його заступника Ігоря Нікіфорова за підозрою в тому, що в період з 10 липня 2016 року по 23 грудня 2016 року ними було порушено закон про вчинення державних закупівель шляхом складання додаткового договору з постачання паливно-мастильних матеріалів на користь 2 фірм: ТОВ "Татнафта-АЗС-Україна" та ТОВ "Мідас-Ойл", в результаті чого державі заподіяно збиток на 2 млн 430 тис. грн.

Читайте також: Розтрата у військовому виші Харкова: один з фігурантів вийшов під заставу

20 листопада Дзержинський райсуд Харкова взяв Алімпієва під варту за підозрою в привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.5 т.191 КК України) з можливістю внесення застави в розмірі 1,5 млн грн. Для арештованого Нікіфорова заставу було зменшено до 480 тис. грн.

На суді генерал Алімпієв заявив про свою невинуватість, посилаючись на конфлікт інтересів з керівництвом військової прокуратури, і відмовився від внесення за себе суми застави, зібраної друзями.

15 грудня колегія суддів Апеляційного суду Харківської області залишила без змін рішення Дзержинського райсуду Харкова про запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 17 січня 2018 року для Алімпієва. Таке ж рішення - залишити в СІЗО до 17 січня - прийнято і щодо другого фігуранта справи - заступника начальника вишу Ігоря Нікіфорова. Обидва підозрювані брали участь в засіданні суду в режимі відеоконференції.

15 грудня Ігор Нікіфоров вийшов з СІЗО під заставу в 480 тис. грн.

15 січня Дзержинський райсуд Харкова продовжив запобіжний захід для генерала Андрія Алімпієва - арешт з можливістю обумовленої застави - ще на 30 днів. Він особисто брав участь в засіданні суду. Розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-