Розтрата у військовому виші Харкова: один з фігурантів вийшов під заставу

Розтрата у військовому виші Харкова: один з фігурантів вийшов під заставу

Укрінформ
Заступник начальника Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба (ХНУПС) Ігор Нікіфоров, заарештований за підозрою в розтраті держбюджетних коштів, вийшов під заставу в 480 тис. грн.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в харківській юридичній компанії "Гунченко і партнери", яка здійснює захист обох підозрюваних у цій справі.

"15 грудня Апеляційний суд Харківської області знизив суму запоруки для підозрюваного Нікіфорова з 1 млн грн до 480 тис. грн, а вже 16 грудня він вийшов під заставу, яку зібрали для нього близькі люди", - розповіли в компанії.

Водночас, додали в компанії, головний фігурант справи про розтрату - начальник ХНУПС генерал Андрій Алімпієв вважає себе невинуватим, а тому зберігає принципову позицию, відмовляючись вийти під заставу в 1,5 млн грн.

Читайте також: Суд не став розглядати скаргу генерала, арештованого за розтрату

Як повідомляв Укрінформ, 30 листопада Дзержинський райсуд Харкова обрав арешт, тобто, утримання в СІЗО, на два місяці - до 17 січня 2018 року - із заставою в 1,5 млн грн для генерал-майора Андрія Алімпієва, підозрюваного в розтраті 2,4 млн грн держбюджетних коштів. Другого фігуранта справи - заступника начальника військового ВНЗ Ігоря Нікіфорова - ув'язнено на два місяці із заставою в 1 млн грн. Під час суду генерал Алімпієв заявив про свою невинуватість, посилаючись на конфлікт інтересів із керівництвом військової прокуратури, і відмовився від внесення за себе застави.

Сторона обвинувачення заявляє, що підозрювані, уклавши додаткові угоди на постачання пального за завищеною ціною, діяли умисно.

17 листопада військова прокуратура затримала обох фігурантів за підозрою в тому, що генерал-майор Андрій Алімпієв в період з 10 липня 2016 року по 23 грудня 2016 року, коли був керівником ХНУПС, порушив закон України про здійснення державних закупівель шляхом складання додаткового договору з постачання паливно-мастильних матеріалів на користь ТОВ «Татнафта-АЗС-Україна» і ТОВ «Мідас-Ойл», унаслідок чого державі нанесено збиток у 2 млн 430 тисяч грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-