Суд не став розглядати скаргу генерала, арештованого за розтрату

Суд не став розглядати скаргу генерала, арештованого за розтрату

Укрінформ
Апеляційний суд Харківської області не став розглядати скаргу на арешт начальника Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба (ХНУВС) генерал-майора Андрія Алімпієва, підозрюваного у розтраті 2,4 млн держбюджетних коштів, без представників САП.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у суді.

"Суд підтримав вимогу військового прокурора, щоб на засіданні були присутні представники САП, оскільки Алімпієв є особою вищого військового складу, до того ж до САП передані матеріали справи. Однак представники не з'явилися", - зазначили у суді.

Розгляд скарги на арешт генерала перенесли на 14 грудня. Тоді ж розглянуть і подібну скаргу на арешт другого фігуранта справи - Ігоря Нікіфірова, заступника начальника військового ВНЗ.

Обидва фігуранти справи брали участь у засіданні у режимі відеоконференції.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 30 листопада Апеляційний суд Харківської області переніс на 7 грудня засідання за скаргою на арешт підозрюваного у розтраті 2,4 млн держбюджетних коштів начальника ХНУВС генерал-майора Алімпієва через хворобу його адвоката. Також задоволене прохання про перенесення на 7 грудня розгляду скарги на арешт заступника начальника ХНУВС Ігоря Нікіфорова.

30 листопада Дзержинський райсуд Харкова обрав арешт на два місяці - до 16 січня 2018 року - із заставою в 1,5 млн грн для генерал-майора Алімпієва, підозрюваного у розтраті 2,4 млн грн держбюджетних коштів. Другий фігурант справи - заступник начальника військового ВНЗ Нікіфоров узятий під варту на два місяці із заставою у 1 млн грн. На суді генерал Алімпієв заявив про свою невинуватість, посилаючись на конфлікт інтересів із керівництвом військової прокуратури, і відмовився від внесення за себе застави.

Читайте також: Арештований за розтрату 2,4 мільйона генерал сидітиме — немає грошей на заставу

Сторона обвинувачення заявляє, що підозрювані, уклавши додаткові договори на поставку палива за завищеною ціною, діяли навмисно.

17 листопада військова прокуратура затримала обох фігурантів за підозрою у тому, що генерал-майор Алімпієв у період з 10 липня 2016 року по 23 грудня 2016 року, будучи начальником ХНУВС, порушив закон України про здійснення державних закупівель шляхом складання додаткового договору з постачання паливно-мастильних матеріалів на користь 2 фірм: ТОВ "Татнафта-АЗС-Україна та ТОВ "Мідас-Ойл", у результаті чого державі завдано збитків на 2 млн. 430 тисяч грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-