Вінницька поліція розслідує напад на двох активістів

Вінницька поліція розслідує напад на двох активістів

Укрінформ
У Вінниці в неділю невідомі напали на двох місцевих активістів. За цим фактом поліція відкрила два кримінальні провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області на своїй сторінці у Facebook.

"Вчора до Вінницького відділу поліції надійшла інформація про побиття двох вінницьких активістів. Одного з них пограбували. Слідчим відділом відкрито два кримінальні провадження", - йдеться у повідомленні.

Як уточнили у поліції, за фактом пограбування вінницького активіста відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.186 КК України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб). Такий злочин карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

За фактом побиття другого потерпілого внесено відомості до ЄРДР за ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

Над розкриттям цих злочинів працює посилена слідчо-оперативна група поліції. Призначено низку експертиз.

Як з’ясувала кореспондент Укрінформу, інцидент стався з активістами "Чорного комітету" Денисом Котовим і Владиславом Дорошем у неділю ввечері в центрі Вінниці. Чоловіків  попросили підійти до пам’ятника Івану Богуну під приводом спілкування з журналістами. Там на них напали невідомі з битками.

Читайте також: Поліція повідомила подробиці стрілянини на Берестейській

"Чорний комітет" - громадська ініціатива, створена в Україні 1 травня 2009 року незалежними активістами, брав активну участь у спротиві режиму Януковича та в українській Революції Гідності 2014 року.

Активісти "Чорного Комітету" разом з іншими організаціями заснували громадський рух "Правий сектор", який згодом був зареєстрований як політична партія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-