Зубко: 2018 рік має стати роком регіонального розвитку

Зубко: 2018 рік має стати роком регіонального розвитку

Децентралізація
Укрінформ
Пріоритетною ціллю стратегічного плану Мінрегіону на 2018 рік є регіональний розвиток, спрямований на розвиток людського потенціалу.

На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, відкриваючи стратегічну сесію "Регіональний розвиток", повідомляється на порталі "Децентралізація".

"Децентралізація та регіональний розвиток, спрямовані на розвиток людського потенціалу, є пріоритетною ціллю, на досягнення якої має працювати стратегічний план міністерства на 2018 рік", - сказав він.

Зубко зазначив, що процес формування ефективної системи регіонального розвитку є незавершеним з огляду на існування проблем і викликів у цій сфері. Віце-прем’єр наголосив, що на даному етапі важливо визначити нові ефективні механізми, які допоможуть реалізувати потенціал регіонів, використовувати їх конкурентні переваги, створювати нові точки зростання.

Він поставив завдання перед Мінрегіоном за участю експертів невідкладно підготувати законопроекти щодо удосконалення інструментів державної регіональної політики та фінансових механізмів стимулювання регіонального розвитку, зокрема шляхом модернізації закону "Про стимулювання розвитку регіонів", а також використання коштів ДФРР.

Перший заступник міністра В’ячеслав Негода окреслив основні завдання, які визначаються як пріоритетні на поточний рік. До них віднесено удосконалення системи стратегічного планування регіонального розвитку, забезпечення стабільного та передбачуваного фінансування регіонального розвитку відповідно до підходів ЄС, а також здійснення комплексного моніторингу регіонального розвитку та підтримка міжрегіонального та транскордонного співробітництва.

Читайте також: Зубко назвав області-лідери щодо створення ОТГ

Згідно з повідомленням, за підсумками стратегічної сесії було визначено коло пріоритетних проблем регіонального розвитку, крім того учасники сесії висловили відповідні пропозиції щодо удосконалення процесів формування та реалізації державної регіональної політики. Також напрацьовані пропозиції до стратегічного плану дій міністерства на 2018 рік.

Як зазначається, стратегічну сесію "Регіональний розвиток" з обговорення пріоритетів та завдань державної регіональної політики на 2018 рік та у середньостроковій перспективі було проведено Мінрегіоном за організаційної та фінансової підтримки Програми "U-LEAD з Європою". У заході, крім Зубка і Негоди, взяли участь представники Адміністрації Президента, Секретаріату Кабінету міністрів, профільного комітету Верховної Ради, центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, асоціацій органів місцевого самоврядування та експертів проектів міжнародної технічної допомоги, що опікуються питаннями регіонального розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-