Міста мають прорахувати ризики при відмові від центрального опалення - Зубко

Міста мають прорахувати ризики при відмові від центрального опалення - Зубко

Укрінформ
Органи місцевого самоврядування зобов’язані погоджувати з Мінрегіоном перехід на нову систему опалення в місті, а також повинні прорахувати всі ризики. 

Про це в ефірі 5 каналу розповів віце-прем’єр-міністр – iіністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, інформує його прес-служба.

«Рішення щодо відмови від централізованого опалення має прийматися містом завчасно, щоб прийняти його разом з соціальними програмами. Тобто, необхідно визначити ті групи населення, яким необхідно фінансово і технічно допомогти перейти на автономне або індивідуальне опалення», - сказав віце-прем'єр-міністр.

Зубко навів приклади міст Марганець і Нікополь, де при відмові від централізованого опалення і переходу на електричне з’ясувалось, що трансформаторні підстанції і проводка не витримують  такого навантаження, і в містах стався блекаут.

«Ми запропонували органам місцевого самоврядування спільно розробити по кожному місту систему, яка б могла – залучати можливість квартального опалення, альтернативних джерел енергії, встановлення надомних котлів тощо. Таким чином ми маємо погодити всі питання, щоб система працювала збалансовано», — зазначив Зубко.

Читайте також: Гриневич доручила розібратися з коштами на опалення вишів

Він розповів, що додатково був прийнятий закон, який дозволяє виробляти підприємствам ТКЕ теплову енергію не тільки з газу, а й з альтернативних джерел енергії. Такий тариф набагато менший, на відміну від газової складової, що у, свою чергу, також стимулює розвиток альтернативних джерел.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-