На Харківщині вже два випадки обмороження, один - смертельний

На Харківщині вже два випадки обмороження, один - смертельний

Укрінформ
Два випадки обмороження зареєстровані в Харківській області: один постраждалий помер, інший - у важкому стані.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у відділі комунікації ГУ Нацполіціі в Харківський області.

"Повідомлення про смерть чоловіка надійшло від лікарів Мереф'янської центральної районної лікарні. За уточненими даними, помер 66-річний житель селища Олександрівка. Встановлено, що чоловік був доставлений в місцеву лікарню 10 січня з загальним переохолодженням та обмороженням третього ступеня", - зазначили у відділі.

Напередодні надійшло повідомлення про те, що з сел. Васищеве у Харківську міську клінічну лікарню було доставлено 46-річну місцеву жительку з обмороженням тіла: "Вона знаходиться в реанімації".

"Обидві інформації про події внесені до Журналу єдиного обліку правопорушень. За фактом смерті вирішується питання про відкриття кримінального провадження", - пояснили у відділі.

Водночас, як розповів Укрінформу завідувач відділенням Харківської міської лікарні швидкої допомоги, заслужений лікар України Аслан Цогоєв, головна причина переохолодження, яке може призвести до смерті, це зловживання спиртними напоями.

Читайте також: Морози у Києві триматимуться до суботи, в неділю потеплішає

"Нетверезі люди перестають правильно оцінювати події, можуть впасти і тривалий час лежати на землі, що в результаті призводить до переохолодження найнебезпечнішого, 3-го ступеня, коли зміни в організмі стають незворотними. Жінці, доставленій з селища до нас у відділення в стані, що передував комі, пощастило більше, хоча і вона була нетверезою. Вжиті в реанімації заходи, включаючи крапельницю з теплими лікарськими засобами, зробили свою справу, і сьогодні вранці її було переведено в загальну палату", - розповів Цогоев.

За обома фактами, як стало відомо, поліція проводить перевірку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-