В Україні вже створили 467 опорних шкіл, з яких 156 в ОТГ - Зубко

В Україні вже створили 467 опорних шкіл, з яких 156 в ОТГ - Зубко

Децентралізація
Укрінформ
В Україні на цей час створено 467 опорних шкіл, з них 156 - в об’єднаних територіальних громадах.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час підсумкової прес-конференції на тему: "Реформи у режимі NON-STOP: децентралізація, енергоефективність, дерегуляція у будівництві", повідомляє Укрінформ.

"Для  нас дуже важлива співпраця з профільними міністерствами. Саме співпраця з Міністерством освіти дала той результат, який ми очікували... 467 опорних шкіл, з них 156 вже в об’єднаних територіальних громадах - для нас дуже важливо, оскільки це той результат, який має показати, що діти, які складають ЗНО в сільській місцевості, або в місті, нічим не відрізняються", - заявив Зубко.

Віце-прем'єр-міністр також поінформував про 115 реалізованих проектів зі створення нового освітнього середовища "Новий освітній простір".

Читайте також: Дохід на людину у деяких громадах у 1,5 раза більший, ніж у Києві - Зубко

"Нова українська школа, яка змінює методику, яка дає можливість до креативного підходу до навчання дітей  - нам потрібно, щоб ми створювали це в новому освітньому просторі. Це - приєднання початкових шкіл, прокладання доріг, шкільний автобус, спортивна інфраструктура, навчальна майстерня, театри, які відкриваються в опорних школах", - зазначив Зубко.

За його словами, лідерами у цій сфері є Харківська, Дніпропетровська, Одеська, Київська, Львівська області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-