Німеччина передала ДСНС 10 унікальних аварійно-рятувальних машин

Німеччина передала ДСНС 10 унікальних аварійно-рятувальних машин

Фото
Укрінформ
З метою підвищення ефективності роботи українських рятувальників уряд Німеччини передав ДСНС 10 спеціальних аварійно-рятувальних машин легкого типу (САРМ-Л).

Про це повідомляє офіційне представництво GIZ GmbH.

"Щоб підвищити ефективність роботи рятувальників та скоротити час прибуття на місце ДТП, уряд Німеччини в рамках проекту "Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями передав ДСНС через Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH 10 спеціальних аварійно-рятувальних машин легкого типу (САРМ-Л)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці автомобілі були розроблені німецьким виробником спеціально для ДСНС.

Ще 5 одиниць техніки буде надано навесні 2018 року.  

Автомобілі оснащені спеціальним гідравлічним та пожежно-рятувальним обладнанням, що відповідає європейським стандартам. Також їх можна використовувати для сповіщення населення про надзвичайну ситуацію, організацію радіозв’язку в радіусі 20 км, гасіння пожежі та надання домедичної допомоги постраждалим до прибуття швидкої.

Крім того, з 15 по 19 січня 2018 року GIZ організувала 5-денний тренінг для 48 українських рятувальників по роботі з новим обладнанням. Учасники також відпрацьовували сценарії надання домедичної допомоги при типових травмах постраждалих за умов деформації автомобіля внаслідок ДТП. Кінцева мета застосування отриманих навичок - врятувати людину із пошкодженого автомобіля у найменш травматичний для неї спосіб у найкоротший проміжок часу.

Вже незабаром нові аварійно-рятувальні машини запрацюють на найбільш небезпечних ділянках доріг у Маріуполі, Борисполі, Лисичанську, Лубнах, Харкові та Києві.  

Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами співпраці Німеччини з Україною є: ефективне державне врядування, енергоефективність, сталий економічний розвиток. Крім того, GIZ допомагає українському уряду подолати кризову ситуацію на сході країни. Також продовжується співпраця з метою запобігання поширенню ВІЛ/СНІДу.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-