Негода в Україні: без світла залишаються 737 населених пунктів

Негода в Україні: без світла залишаються 737 населених пунктів

Укрінформ
Через ускладнення погодних умов 18 січня залишилося без електропостачання 737 населених пунктів у 10 областях України.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

«Протягом 18 січня внаслідок ускладнення погодних умов (мокрий сніг, пориви вітру), через спрацювання системи захисту ліній електропередач сталося знеструмленими 737 населених пунктів у 10 областях України», - йдеться у повідомленні.

Як уточнили у відомстві, найбільше знеструмлено в Одеській області - 502 н.п. Крім того,  у Черкаській області без світла залишилися 153 н.п., у Чернігівській - 33 н.п., у Полтавській - 14 н.п., у Кіровоградській і Миколаївській - по 9 н.п., у Донецькій - 8 н.п., у Волинській - 6 н.п., у Сумській - 2 н.п., у Вінницькій - 1 н.п.

До відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго.

За інформацією ДСНС, в Ізмаїльському районі Одеської області через падіння 23 опор лінії електропередачі 110 кВ міста Ізмаїл (населення близько 70 тис.) та Арциз (населення близько 12 тис.) було не лише знеструмлено, а й у них відключено тепло- та водопостачання.

Читайте також: В "Укренерго" розповіли про ситуацію з електрикою на Одещині

Станом на вечір 18 січня в Ізмаїлі відновлено електропостачання до лікарні, пологового будинку, 17 із 19 котелень та до більшості багатоповерхових будинків. Частково відновлено водопостачання, тривають роботи із запуску систем опалення.

В Арцизі для забезпечення електропостачання об'єктів інфраструктури та  життєзабезпечення залучено 4 електростанції ДСНС.

До відновлення електропостачання в Одеській області залучено 89 аварійних бригад обленерго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-