В

В "Укренерго" розповіли про ситуацію з електрикою на Одещині

Укрінформ
Через складні погодні умови у Південному регіоні України 18 січня аварійно відключились лінії електропередачі 330 кВ Молдавська ДРЕС – Усатове та Усатове – Аджалик № 2, а також повітряні лінії 110 кВ Болград – Еталон та Молдавська ДРЕС – Старокозача.

Про це повідомив директор НАК "Укренерго" Всеволод Ковальчук на своїй сторінці у Facebook.

"Неодноразово було знеструмлено ЛЕП 330 кВ Молдавська ДРЕС – Арциз зі сторони МДРЕС з підстанцією 330 кВ «Арциз», наразі ці енергооб’єкти працюють. Сильний вітер та налипання мокрого снігу спричинили падіння 23 опор лінії 110 кВ Болград – Еталон. Також масові відключення відбулися в мережах ПАТ «Одесаобленерго». В результаті знеструмлено низку населених пунктів регіону", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Снігопад залишив без світла понад 530 населених пунктів на Одещині

Для ліквідації наслідків негоди у Південній енергосистемі вже створений оперативний штаб.

"Не зважаючи на складні погодні умови, бригади Укренерго проводять огляд ліній з метою виявлення місць пошкоджень та їх подальшого усунення, організовується термінова доставка матеріалів на місце падіння опор", - наголосив він.

За прогнозами синоптиків негода триватиме щонайменше до кінця доби. Іде сніг з дощем, сильний поривчастий вітер в районі Арцизу.

"Ситуація знаходиться під моїм особистим контролем, мої колеги роблять усе для якнайшвидшого відновлення енергопостачання регіону", - додав Ковальчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-