Рейдери захопили дві агрофірми на Запоріжжі

Рейдери захопили дві агрофірми на Запоріжжі

Укрінформ
На Запоріжжі зареєстровано факт рейдерського захоплення  двох сільськогосподарських підприємств у Приазовському районі.

Про це повідомляє прокуратура Запорізької області.

«Розпочато кримінальне провадження за фактом захоплення двох сільськогосподарських підприємств, зокрема тисяч гектарів землі, десятків об’єктів нерухомого майна та техніки в Приазовському районі області. Попередньо встановлено, що шахраї заволоділи близько 9 тис. га. землі, близько 60 об’єктами нерухомого майна, а також понад 60 одиницями техніки і сотнями центнерів сільськогосподарської продукції», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Вінниччині поліція затримала 20 озброєних рейдерів

За даними прокуратури, кримінальне провадження розпочали після того, як «у деяких ЗМІ та соціальних мережах була опублікована інформація про спробу захоплення шахрайським шляхом двох сільськогосподарських підприємств «Агротіс» та «Агротіс плюс» у Приазовському районі Запорізької області».  У повідомленнях йшлося про те, що бухгалтер, намагаючись заповнити звітну документацію за 2017 рік щодо своєї підприємницької діяльності, отримав відмову в доступі до власних даних в електронній системі. Під час звернення  «в компетентні органи за роз’ясненнями»  з’ясувалось,  що  власників підприємства у базах даних було змінено, хоча підприємства ніхто не продавав і не дарував і наразі власниками  вважаються інші громадяни: одна людина із Києва, інша – з Луганської області.

Наразі відомості внесено до ЄРДР, розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст.190 КК України – «Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-