На Закарпатті не вистачає вакцини від кору, хворих вже 637

На Закарпатті не вистачає вакцини від кору, хворих вже 637

Укрінформ
На Закарпатті відчувається гостра нестача вакцини від кору - із заявлених 88 тисяч доз область отримала менше третини.

Про це повідомляється на офіційному сайті голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

“Протягом 2017 року вакцина для профілактики кору, паротиту та краснухи надходила на Закарпаття трьома траншами – у січні, червні та вересні. При цьому із заявлених 88 тисяч (доз) вакцин область отримала всього 26 тисяч, тобто менше третини від потреби”, – наголошує Геннадій Москаль.

За його даними, загалом на початок січня в області зареєстровано 637 випадків кору, хворобу діагностують у всіх районах області крім Перечинського й Великоберезнянського. Майже 90% від усієї кількості хворих – це діти до 17 років, із них левова частка – немовлята до 1 року, які ще не отримали щеплення (перше щеплення проводиться при досягненні 1-річного віку), а також малюки від 1 до 4 років, які мали отримати першу дозу вакцини, проте 71% із них не отримали.

Читайте також: У Польщі - спалах кору, серед хворих є українці

Голова ОДА наголосив, що відмов батьків від щеплень дітей проти кору по області за минулий рік зафіксовано всього 317. Головна причина того, чому дітей не щеплять, – це відсутність вакцини, стверджує він.

“Наші неодноразові заявки в Мінохоронздоров’я про виділення необхідної кількості вакцини, на жаль, залишаються без належної реакції”, - заявив Москаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-