Стало відомо, за що затримали заступника голови миколаївського

Стало відомо, за що затримали заступника голови миколаївського "Опоблоку"

Укрінформ
Затриманий у Миколаєві заступник голови фракції «Опозиційний блок» у міській раді Ігор Копійка, його син, помічник та двоє керівників підприємств житлово-комунального господарства систематично займались розкраданням бюджетних коштів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомилa прес-секретар прокуратури Миколаївської області Валерія Власова 

«Прокуратура Миколаївської області підтверджує інформацію про затримання депутата Миколаївської міської ради Копійки, його сина, помічника та двох керівників підприємств у сфері житлово-комунального господарства, які систематично займались розкраданням бюджетних коштів», - написала Власова.

Вона також зазначила, що 15 січня 2018 року під процесуальним керівництвом прокуратури працівниками Управління захисту економіки Національної поліції в Миколаївській області вищезазначених осіб затримано.

На даний час проведено 11 санкціонованих судом обшуків, вилучені грошові кошти, готуються повідомлення про підозри та вирішується питання про обрання усім фігурантам запобіжного заходу.

Злочинна організація діяла упродовж 2016-2017 років та систематично здійснювала розкрадання бюджетних коштів. Її члени, намагаючись приховати злочинну діяльність, запропонували працівнику прокуратури неправомірну вигоду у розмірі 250 тис. гривень за закриття кримінальних проваджень. Ці справи розслідуються слідчим відділом Заводського відділу поліції за ч. 3 ст. 191, ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 255 КК України (заволодіння бюджетним коштами шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно за попередньою змовою групою осіб, надання неправомірної вигоди службовій особі, створення злочинної організації).

49-річний Ігор Копійка – один із фігурантів справи кримінального авторитета Михайла Титова на прізвисько «Мультик». Наприкінці серпня минулого року у зв'язку із затриманням Титова і групи його поплічників, у нього також проводили обшук.

Копійка - депутат міської ради, обирався депутатом останні чотири скликання. Нині він член постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста. У минулому член Партії регіонів, з 2013 по 2015 рр. був першим заступником голови адміністрації Корабельного району міста Миколаєва. В 2014 році, коли фракція Партії регіонів у міській раді практично розвалилася через масовий вихід колишніх регіоналів, він очолив її залишки. Згодом фракція трансформувалася в «Опоблок».

Читайте також: У Миколаєві затримали заступника голови фракції "Опоблоку" в міськраді

Ще раніше, в 2001 - 2005 роках Копійка очолював регіональний фонд підтримки підприємництва, потім обіймав посаду начальника Південного державного басейнового управління Держкомрибгоспу. З 2007 по 2011 роки - начальник Головного державного управління охорони водних ресурсів Миколаївської області. Потім - приватний підприємець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-