Підозрюваного в оборудках заступника голови Запорізької облради залишили на посаді

Підозрюваного в оборудках заступника голови Запорізької облради залишили на посаді

Укрінформ
Апеляційний суд Харківської області відхилив скаргу прокурора та залишив на посаді заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка, який є підозрюваним у кримінальній справі.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар суду Євгенія Бондаренко.

"Суд розглянув апеляцію прокурора, яку подано на ухвалу слідчого судді Червонозаводського райсуду Харкова від 28 грудня 2017 року щодо відмови у відстороненні від посади заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Марченка. Суд узяв до уваги клопотання учасників процесу та заслухав пояснення сторін кримінального провадження", - зазначила Бондаренко.

За її словами, за результатами розгляду колегія суддів залишила апеляційну скаргу прокурора без задоволення.

Читайте також: Суд залишив у силі домашній арешт для браті Марченків

"Таким чином, ухвала слідчого судді Червонозаводського райсуду Харкова про відмову в задоволенні клопотання прокурора про відсторонення Марченка від посади в межах строку досудового розслідування залишилася без змін", - сказала Бондаренко.

Як повідомляв Укрінформ, 11 січня Апеляційний суд Харківської області залишив під домашнім арештом братів Марка та Владислава Марченків - фигурантів справи про заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). Причому заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка суд помістив під частковий домашній арешт, щоб він зміг виконувати депутатські обов'язки.

Третьому фігуранту - керівнику одного з комунальних підприємств м. Мелітополя Олегу Брезанову - оголошено про підозру у справі.

На думку слідства, підозрювані разом з іншими особами розробили схему незаконного заволодіння бюджетними коштами. Зокрема, 2017 року оголошено понад 10 тендерів через систему «Прозорро» на ремонт та реконструкцію освітлення парку відпочинку у Мелітополі, спортмайданчиків та багатопрофільного ліцею у Запоріжжі, однак фактично вони не відбувалися. Підозрювані не допускали до участі у торгах сторонніх учасників, тож державне замовлення розігрувалося лише між підконтрольними фірмами, частина з яких має явні ознаки фіктивності. Після тендерів складалися фіктивні документи про виконання робіт та послуг, які фактично не проводилися, а кошти переводилися на рахунки підконтрольних фірм, звідки їх переказували фіктивним підприємствам.

Збитки бюджетів Запоріжжя та Мелітополя від таких оборудок становили більше 87 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-